logo
Träporten i Borgsjö AB
Paul Gielen &
Margriet Neefjes

Borgsjöbyn 139
841 97 Erikslund
Zweden
tel. (0046) 690-200 22
info@traporten.se
Welkom
Uitstapjes
Onderweg
Prijzen
U vindt ons
Restaurant
Nederlands Svenska English
Voor meer info over het dagmenu & activiteiten:
Koop uw camping kaart hier:
Hjärtligt välkommen till
TRÄPORTEN
I BORGSJÖ
Camping - Stugor - Rum - Restaurang - Konferens

Onderweg

Het zou voor Träporten leuk zijn als de gasten er hun hele vakantie door zouden brengen. Maar eerlijk gezegd zou het een beetje zonde zijn. Zweden is groot en er is zoveel moois en interessants te zien dat je beter een paar verschillende plekken aan kunt doen tijdens je vakantie.

Rondje Zweden
Träporten is lid van Rondje Zweden, een organisatie van Nederlandse campingeigenaren in Zweden en Denemarken. De campings liggen op de mooiste plaatsen van Zweden. Ze bieden mooie kampeerplaatsen en vakantiehuisjes, vriendelijke Nederlandstalige leiding en schoon sanitair. Op de website www.rondjezweden.se lees je hier meer over.

Tidernas Väg
Träporten is het begin (of het eindpunt) van een route die al sinds het begin van de jaartelling bestaat. Ten tijde van de Vikingen was het een belangrijke handelsroute waarover goederen zoals ijzer en huiden naar het zuiden werden getransporteerd. De hectiek waar dat toendertijd mee gebeurde is verdwenen, nu is de 350 km lange route een weldaad van rust. De tocht voert langs de groene bossen, de kraakheldere meren en leuke stadjes. Aan het andere uiteinde van Tidernas Väg ligt de universiteitsstad Uppsala. De stad van Linnaeus, de bioloog die het systeem bedacht heeft waarmee de natuur, ook nu nog, ingedeeld wordt. Mede dankzij hem is een bezoek aan de botanische tuin zeker een aanrader. Het belang van Linnaeus wordt onderstreept door het aantal straten dat wereldwijd naar hem vernoemd is. In Zweden siert zijn portret het meest gebruikte bankbiljet, dat van 100 Kroon. Verwarrend is dat op het bankbiljet zijn naam geschreven staat als Carl van Linné, bij zijn verheffing in de adelstand werd zijn naam hierin gewijzigd.
Tidernas Väg heeft zijn eigen website.

Höga Kusten
Ongeveer 100 km van Träporten, begint een gebied dat bekend staat als de hoge kust. Vanwege haar bijzondere geologie is dit gebied door de Unesco opgenomen op de lijst van Wereld Erfgoederen. Op de plaats waar het heuvelachtige landschap en de Botnische golf elkaar ontmoeten zijn al vele duizenden jaren lang de natuurkrachten aan het werk. Het gevolg is een indrukwekkend landschap op www.highcoast.net staan enkele foto´s die indruk geven van dit gebied.

Noorse Fjorden
Voor wie een rondreis door Zweden en Noorwegen wil maken is Träporten een mooi punt om als spil te dienen. Zo kan je via Tidernas Väg Noordwaarts komen, waarna je na je verblijf in Borgsjö via Östersund en het skigebied Åre naar Trondheim kunt reizen en via de Noorse Fjordenkust weer zuidwaarts afzakken.

Pilgrimsleden
De sint Olav route is een route vanaf Selånger/Sundsvall in Zweden naar Trondheim in Noorwegen, van kust tot kust. Trondheim is een van de vier grote christelijke bedevaartsoorden samen met Rome, Jerusalem en Santiago de Compostela. Omdat Trondheim een heilge plaats is wordt de route ook wel een pelgrimage genoemd en daarom heten de personen die de route lopen pelgrims. De sint Olav route is 560 km lang en buiten lopen is het ook mogelijk om de reis voor het grootste gedeelte op de fiets of per paard te doen.

Restaurant met receptie
Klik voor de hele Rondje Zweden kaart
Klik voor de hele Tidernas Väg kaart
Uitzicht op Träporten vanaf de berg