logo
Träporten i Borgsjö AB
Paul Gielen &
Margriet Neefjes

Borgsjöbyn 139
841 97 Erikslund
Zweden
tel. (0046) 690-200 22
info@traporten.se
Welkom
Uitstapjes
Onderweg
Prijzen
U vindt ons
Restaurant
Nederlands Svenska English
Voor meer info over het dagmenu & activiteiten:
Koop uw camping kaart hier:
Hjärtligt välkommen till
TRÄPORTEN
I BORGSJÖ
Camping - Stugor - Rum - Restaurang - Konferens

Welkom!

Borgsjöbyn, langs de E14, de route van Sundsvall naar Trondheim, stond vanouds bekend onder de naam Träporten, de poort naar het bomenrijk.
Onder deze naam vind je nu een camping die sinds 2007 in handen is van een Nederlandse familie. Naast een drie-sterren camping beschikt Träporten ook over eenvoudige vakantiehuisjes, hotelkamers en een veel geroemd restaurant.

Träporten is idyllisch gelegen aan de oever van het meer met de naam Borgsjö. Naast het zandstrand en de steiger zullen zwemmers het op prijs stellen dat het kraakheldere water in de zomer heerlijk van temperatuur is.
Meer over al het andere vertier dat de omgeving biedt vind je onder de knop Uitstapjes.

De camping
De camping is zeer ruim van opzet en heeft geen afgeperkte kampeerplaatsen. Op de grasvelden kan je je eigen favoriete plekje voor je tent, caravan of kampeerauto uitzoeken.
De grasvelden bieden veel speelruimte voor de kinderen, enkele losse speeltoestellen en een kleine speeltuin vind je aan de rand van de camping. Aan de rand van het meer is een volledig nieuwe sauna gebouwd.

Het service gedeelte van het hoofdgebouw beschikt naast schone toiletten en douches ook over wasruimte met wasmachine en droogtrommel.

Verder beschikt de camping over een keukengebouw uitgerust met kookplaten en ovens. Hier vind je ook heet water voor de afwas. Elders op de camping zijn er mogelijkheden om uw schoonwatertank te vullen en uw vuilwatertank en chemisch toilet te legen.

Het gebruik van douches en heet water is gratis voor gasten van de camping. Als je de was wilt doen of de sauna wil gebruiken, worden hiervoor extra kosten in rekening gebracht.

De vakantiehuisjes
Rondreizend door Zweden kom je vaak bordjes "stuga" of het meervoud "stugor" tegen. Een aantal toeristen heeft ontdekt dat overnachten in deze vakantiehuisjes een goedkope en comfortabele manier is om door Zweden rond te reizen. Over het algemeen zijn het eenvoudige huisjes met kookgelegenheid en verwarming. Gebruikelijk is dat beddengoed zelf wordt meegenomen en het huisje na vertrek weer schoon wordt achtergelaten.
Camping Träporten beschikt over zeven van deze vakantiehuisjes. Waarvan drie driepersoonshuisjes met eigen douche en toilet. De overige vier stugor hebben geen eigen douche en toilet maar maken gebruik van de faciliteiten van de camping. Wel beschikken deze stugor over vier slaapplaatsen.

De hotelkamers (B&B)
Grenzend aan het restaurant zijn er vier eenvoudige hotelkamers. Eén van deze kamers heeft drie bedden, de overige hebben er twee. De kamers beschikken over een wastafel met warm en koud stromend water. De toilet en douche zijn gemeenschappelijk.
De prijzen van de hotelkamers zijn inclusief een smakelijk ontbijt.

Het restaurant
Träporten staat in de wijde omgeving bekend als een restaurant waar je lekker kunt eten voor een schappelijke prijs. Het aanbod varieert van het á la carte menu met heerlijke vlees- en visgerechten tot hamburgers. Een aanrader is de ´dagens´, het goedkope en goede dagmenu. Lokale favorieten zijn de zeer complete McCallans hamburgermaaltijd, de Forel op Norrlandse wijze en de Varkenshaas ´Oscar´. Meer details over het restaurant, zoals het weekmenu, vindt u op de eigen website van het restaurant: www.traporten.se.

De familie
Uitzicht op Träporten vanaf de berg
Uitzicht op de berg vanaf Träporten
De badplaats
De vakantiehuisjes
Het zonnige terras
Het meertje op de camping